לביבות בשר, תפוחי אדמה ועגבניה

חנוכה עם טוויסט בשרי - לביבות חגיגיות ומשביעות עם תפוחי אדמה, בשר טחון ועגבניה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
לביבות בשר, תפוחי אדמה ועגבניה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים
  • 2 פרוסות לחם
  • 200 גרם בשר בקר טחון טרי
  • 1 עגבניה בשלה, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
  • 5 עלי בזיליקום קצוצים
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • 1 ביצה טרופה
  • פלפל שחור
  • טבסקו
  • 1 כפית רוטב ברבקיו
  • שמן

אופן הכנה:

1. מניחים על תבנית נייר אפיה את תפוחי האדמה עם הקליפה.
2. אופים בתנור בחום של 170 מעלות לכ-40 דקות לערך עד לריכוך ומצננים.
3. בעזרת סכין קטנה קולפים את קליפת התפוחי האדמה ובעזרת מועך פירה מועכים קלות (יש להשאיר במרקם גס).
4. מוציאים את ה"לבן" של הלחם מתוך ה"קשה" ומשרים כמה שניות במים, סוחטים ומעבירים לקערה.
5. מוסיפים את הבשר, הפטרוזיליה, תפוחי האדמה, קוביות העגבניה, הבזיליקום, חצי כפית מלח, כף קמח, הביצה, קורט פלפל שחור, 4 טיפות טבסקו וכפית רוטב ברבקיו.
6. מערבבים לעיסה אחידה ומחממים שמן לחום בינוני במחבת.
7. מטגנים את הלביבות לצבע שחום, מצננים על נייר סופג ומגישים חם.
 

דרג: