לביבות בצל מקורמל

גיוון טעים ללאטקעס המסורתיות. המון בצל מקורמל מתקתק במעטפת של ביצים, פירורי לחם וגבינת פרמז'ן

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
לביבות בצל מקורמל
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים גדולים פרוסים דק
  • 3 ביצים גדולות
  • 50 גרם גבינת פרמז'ן "תנובה" מגוררת דק
  • 1/4 כוס פירורי לחם יבשים עדינים
  • 1/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • 2 כפות חלב תנובה
  • מלח
  • פלפל
  • חצי כוס שמן לטיגון
  • 2 כפיות חומץ בלסמי

אופן הכנה:

הכנה:
1. מחממים את שמן הזית בסיר או במחבת גדולה, ומטגנים את הבצלים עד שהם מקבלים גוון זהוב - מערבבים לעתים תכופות, כדי למנוע חריכה. מסירים מהאש ומצננים מעט.
2. טורפים את הביצים בקערה. שומרים בצד 2 כפות פרמז'ן, ומוסיפים את השאר לביצים הטרופות. מוסיפים פירורי לחם, עשבי תיבול קצוצים וחלב ומערבבים היטב. מוסיפים את הבצלים, מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם ומערבבים שוב.
3. במחבת גדולה מחממים שמן בעומק 1.5 ס"מ. מנטפים לשמן החם כפות גדושות מתערובת הבצלים, ומשטחים בגב כף. מטגנים מעל להבה בינונית עד שהלביבות משחימות משני צדיהן. מספיגים על מגבות נייר. מגישים חם, זרוי בגבינת פרמז'ן מעל, עם חומץ בלסמי לטפטוף על הלביבות.


דרג: