לביבות בצל ותפוחי אדמה במוסקט, קארי וגבינת עמק

לביבות מצוינות שמכינים בקלות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
לביבות בצל ותפוחי אדמה במוסקט, קארי וגבינת עמק
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 30 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 בצלים בינוניים פרוסים לרצועות דקות
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
  • 2 כפות קמח תופח
  • 3 ביצים טרופות
  • 2 כפות פתיתי גבינת עמק מסדרת השף הלבן של תנובה
  • שמן סויה
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית קארי
  • אגוז מוסקט

אופן הכנה:


1. מחממים 3 כפות שמן סויה במחבת, מטגנים את הבצל 5 דקות ומצננים.
2. מגרדים את תפוחי האדמה בפומפיה בינונית, סוחטים ומעבירים לקערה עגולה.
3. מוסיפים את הבצל המטוגן ומתבלים בכפית מלח שטוחה, מוסיפים את פירורי הגבינה, קורט פלפל לבן, חצי כפית פפריקה מתוקה, קורט קטן של פפריקה חריפה, חצי כפית אבקת קארי ומעט אגוז מוסקט מגורד.
4. מוסיפים לקערה 2 כפות של קמח תופח ואת הביצים, ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
5. מחממים שמן סויה במחבת לא עמוקה לחום בינוני ובעזרת כף יוצקים צורת לביבה בינונית ומשטחים מעט.
6. מטגנים לצבע זהוב ובעזרת תרווד שטוח הופכים לטיגון הצד השני.
7. מוציאים לצלחת שעליה נייר סופג, מספיגים קלות ומגישים חם.

דרג: