לביבות בננה, קינמון וגבינות

לביבות מתוקות שמכינים בקלי קלות ואי אפשר להפסיק לאכול

מאת: נחמה ססי

דרג:
לביבות בננה, קינמון וגבינות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 1 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • 2 ביצים
  • 2 כפות שמן
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/4 כוס סוכר
  • 100 גרם גבינת מסקרפונה מגוררת
  • 150 גרם גבינה לבנה השף הלבן
  • 100 גרם גבינת ריקוטה מגוררת
  • 1/4 כפית קינמון
  • 2 בננות בשלות אך לא רכות

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. חותכים את הבננות לקוביות בגודל 1.5 ס"מ, מניחים בקערה.
2. בקערה נוספת מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח, יוצרים גומה בקמח.
3. טורפים מעט את הביצים ומוסיפים את השמן, החלב והסוכר, הגבינות, יוצקים את התערובת לקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת ללא גושים, אם התערובת סמיכה מאד מוסיפים מעט חלב וקינמון, התערובת צריכה להיות במרקם של דייסה סמיכה.
4. מוסיפים את קוביות הבננות ומערבבים, מניחים למנוחה של 5 דקות.
5. מחממים שמן בגובה 1/2 ס"מ במחבת, מניחים כף גדושה מהתערובת במחבת ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים, מוציאים לנייר מגבת לספיגת יתרת השמן.
מפזרים מעל אבקת סוכר (אפשר בתוספת מעט קינמון) ומגישים. מומלץ להגיש בתוספת שמנת חמוצה.
דרג: