לביבות בטטה מתובלות אפויות

לביבות בטטה חמות ומענגות באפייה בתנור, מתאימות לחג החנוכה

מאת: דפנה מור-חרותי

דרג:
לביבות בטטה מתובלות אפויות
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12-10 לביבות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • פלפל
  • 2 בטטות גדולות
  • 1 בצל גדול מטוגן בכף שמן
  • 1 כוס פטרוזיליה / עירית קצוצה דק
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • רוטב קרם פרש ביתי כמטבל ללביבות:
  • 2 מיכלי שמנת לבישול 10% או 15%
  • 2 כפות יוגורט
  • שום כתוש
  • עירית קצוצה או בצל ירוק קצוץ
  • מלח

אופן הכנה:

1. חותכים את הבטטה לקוביות, מניחים בתבנית ומכסים בנייר כסף. אופים כחצי שעה בחום של 200 מעלות, עד שהבטטות רכות.
2. מרסקים את הבטטות בעזרת מועך תפוחי אדמה או מזלג ומעבירים לקערה.
3. בינתיים מטגנים את הבצל ומוסיפים לקערה, מוסיפים את התבלינים ועשבי התיבול.
4. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ופירורי הלחם ומערבבים היטב.
5. מסדרים תבנית עם נייר אפייה משומן מעט, מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
6. בעזרת ידיים לחות יוצרים כדורים מהתערובת ומשטחים על התבנית.
7. אופים בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות , עד שהלביבות משחימות.
8. מכינים רוטב קרם פרש: מערבבים היטב שני מיכלי שמנת לבישול 10% או 15% עם שתי כפות יוגורט. מכסים בניילון נצמד ומשאירים את הקערה לשעות אחדות בחוץ (לא בקירור), בהדרגה הולכת התערובת ומסמיכה. לאחר ההסמכה מעבירים את הקערה למקרר ומצננים היטב, מוסיפים שום כתוש, עירית קצוצה או בצל ירוק קצוץ, מלח ופלפל.

דרג: