לביבות בטטה מדליקות ופשוטות

לביבות כתומות על בסיס שמנת בתוספת ריבה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
לביבות בטטה מדליקות ופשוטות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 15 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 600 גרם בטטה מגוררת בפומפייה או מנדולינה
  • 11/3 מיכלים ( 330 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
  • 150 גרם קמח לבן
  • 3 ביצים שלמות
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 2 קורט מלח שולחן
  • 1 קורט פלפל טחון
  • שמן תירס לטיגון
  • 1 כוס סוכר לבן
  • להגשה:
  • ריבה
  • שמנת חמוצה

אופן הכנה:

1. מערבבים שמנת לבישול, קמח, ביצים, אבקת אפיה, מלח ופלפל. מוסיפים את הבטטה ומערבבים היטב.
2. מניחים את התערובת למשך 10 דקות וניגשים לטיגון.
3. שופכים למחבת טפלון רחבה ושטוחה שמן תירס עד 3 ס"מ גובה.
4. מניחים כף מהתערובת בשמן ומטגנים על אש בינונית למשך 2 דקות מכל צד או עד לקבלת גוון חום ופריך.
5. מוציאים מהשמן ומניחים על צלחת שטוחה עם סוכר.
6. מצפים את הלביבה בסוכר ומגישים לצד שמנת חמוצה וריבה.

דרג: