לביבות בטטה ברוטב יוגורט

לביבות בטטה מעודנות לחנוכה או סתם כמנה צמחונית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
לביבות בטטה ברוטב יוגורט
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 20 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 בטטות בינוניות קלופות ופרוסות עבה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 1/3 כפית קינמון
  • פירורי לחם לציפוי
  • 80 גרם חמאת תנובה
  • 1/2 כוס שמן תירס
  • לרוטב יוגורט
  • 3 גביעי שלי יוגורט
  • 3 שיני שום כתושות
  • 4 כפות נענע קצוצה דק
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית חומץ
  • 1 כפית סוכר

אופן הכנה:

1. שמים את הבטטה בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה עד שהבטטה תתרכך. מסננים היטב, מעבירים לקערה ומועכים למחית חלקה (לא במעבד מזון). מחזירים שוב למסננת למשך שעתיים.
2. מעבירים את מחית הבטטה לקערה, מוסיפים פירורי לחם וביצים, מתבלים במלח, פלפל וקינמון ומערבבים. צרים קציצות עגולות ושטוחות מעט ומצפים בפירורי לחם.
3. ממיסים במחבת חמאה ושמן ומטגנים את הלביבות משני הצדדים עד שיזהיבו. מגישים חם עם רוטב יוגורט צונן.
4. לרוטב היוגורט- מערבבים בקערה את כל המצרכים ומצננים עד להגשה.

דרג: