לביבות בטטה

לביבות בטטה

מאת: תהילה רפאלוב

דרג:
לביבות בטטה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 7 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 בטטות
  • 1 תפוח אדמה
  • 1 בצל גדול קצוץ מטוגן
  • 30 גרם חמאה
  • 1 ביצה
  • 3/4 כוס פירורי לחם
  • פטרוזילה קצוצה
  • אבקת מרק
  • מלח
  • פלפל
  • המצרכים למטבל שמנת:
  • 1 שמנת חמוצה
  • שום כתוש
  • עירית קצוצה
  • מלח
  • פלפל

אופן הכנה:


1. בסיר גדול מרתיחים מים עם בטטות ותפוח האדמה, מבשלים עד שהם רכים.
2. מועכים את הבטטות ותפוח האדמה ומוסיפים את החמאה או השמן.
3. מוסיפים את שאר המצרכים מערבבים ומתבלים.
4. מכינים תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן.
5. יוצרים לביבות, (בידיים מעט רטובות) ומשטחים.
6. מכניסים לתנור שחומם בחום בינוני, 180 מעלות, 30 דקות בתנור, 15 דקות כל צד, או עד שמזהיב משחים מעט.
7. מערבבים את כל המצרכים למטבל השמת ומגישים את הלביבות לצד המטבל.

דרג: