לבבות מקורמלים עם תפוחים, שקדים ותמרים

לבבות מקורמלים עם תפוחים, שקדים ותמרים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
לבבות מקורמלים עם תפוחים, שקדים ותמרים
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 2 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 200 גרם חמאת תנובה
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 2 כפות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 600 גרם קמח תופח
  • 0.25 כוס מיץ תפוזים
  • 0.25 כוס מים
  • למילוי:
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 0.75 כוס מים
  • 0.5 מקל וניל חרוץ לאורכו
  • 2 תפוחים אדומים קלופים, חתוכים ל"גפרורים"
  • 2 כפות שקדים מולבנים קצוצים
  • 6 תמרים מגולענים קצוצים
  • 2 כפות צימוקים
  • 100 מ"ל שמנת מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
  • אבקת סוכר

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. במחבת, על להבה בינונית, מחממים את המים עם הסוכר ומקל הווניל כ- 10 דקות עד שמתחיל לקבל גוון מעט חום והנוזל מצטמצם מעט.
2. מוסיפים את התפוחים, השקדים, התמרים והצימוקים ומערבבים בסוכר (מקרמלים) למשך 10 דקות עד לקבלת צבע חום בהיר. מוסיפים את השמנת ומערבבים לסירוגין כ-5 דקות נוספות, מוציאים את מקל הווניל ומצננים. 
3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
4. מקמחים קלות משטח עבודה ועורכים את הבצק לעלה מרובע (20 ס"מ על 20 ס"מ לערך) בעובי 3-4 מ"מ. את הקצוות מישרים ע"י חיתוך עם סכין. 
5. מורחים שכבה אחידה מהמילוי על פני כל הבצק.
6. מגלגלים את הבצק לצורת מגיל, תוך הידוק משני צידי הבצק עד שיפגשו 2 הגלילים במרכז.
7. הופכים את הבצק ויוצרים עם האצבעות את "תחתית" הלב ע"י פחיסת הבצק בעזרת האצבעות . 
8. מניחים את גלילי הלבבות על תבנית עם נייר אפיה, כך שצורת הלב נשענת על חלקה הישר ואופים כ10 דקות, הופכים לדופן הישרה השנייה ואופים עוד כ10 דקות עד לקבלת צבע שחום ואפוי.
9. מצננים 3 דקות, חותכים לפרוסות די עבות ומצננים- ניתן להחזיק עם מגבת את הבצק כדי שהחום לא יפגע באצבעות.
הערה: העוגיות חייבות להיחתך בזמן שהגליל עדיין חם בכדי למנוע את שבירת הבצק.
מפזרים אבקת סוכר ומגישים, או שפשוט מאכילים את בן/בת הזוג בעזרת האצבעות...


 
דרג: