כרשות בווינגרט, לימון כבוש ועשבי תיבול

תוספת ירקות מרעננת לצד הבשר, ודרך נהדרת להפיק את המרב מהכרשות שקניתם לצורך הברכות בראש השנה.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
כרשות בווינגרט, לימון כבוש ועשבי תיבול
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 8

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ק"ג כרישה (משקל נקי; החלקים התחתונים הלבנים מ־8 כרשות)
  • 1 כף מלח
  • לווינגרט:
  • 6 כפות שמן זית
  • 3 כפות חומץ יין לבן
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כפות לימון כבוש "אוליביה" קצוץ דק
  • 2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק
  • 2 כפות עלי נענע קצוצים דק
  • 1 מלפפון חמוץ קטן (כבוש במלח) קצוץ לקוביות קטנטנות
  • ¼ כפית סוכר

אופן הכנה:

1. מנקים את הכרישות וחותכים אותן לקטעים של 4-3 ס"מ. מרתיחים 2 ליטרים מים  בסיר, מוסיפים את הכרישות ומביאים שוב לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית במשך 10 דקות, עד שהכרישות מתרככות.
2. בינתיים, טורפים יחד את כל המצרכים לווינגרט בקערה קטנה.
3. מוציאים את הכרישות מהמים הרותחים בכף מחוררת, ומעבירים לכלי רדוד שיכול להכיל אותן בשכבה אחת. יוצקים את הווינגרט על חתיכות הכרשה. מטים קצת ומסובבים את הכלי, כדי שהווינגרט יצפה את חתיכות הכרישה מכל העברים. מכסים ומצננים. שומרים במקרר עד לשעת ההגשה. 
דרג: