כרעי עוף ברוטב עגבניות ולימון

ממרח עגבניות ולימון "נותן את הטון" ברוטב בטעמים ים־תיכוניים: עגבניות, לימונים כבושים, שום וריחן.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
כרעי עוף ברוטב עגבניות ולימון
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כף שמן זית
  • 4 כרעי עוף "תנובה" (כ־2 ק"ג)
  • 1 צנצנת (190 גרם) ממרח עגבניות מיובשות עם לימון "אוליביה"
  • 5 שיני שום גדולות קלופות ומעוכות
  • 3 כפות לימון כבוש קצוץ
  • 15 עגבניות שרי חצויות
  • עלים קצוצים מגבעול ריחן גדול
  • מלח ופלפל

אופן הכנה:


1. מחממים את השמן בסוטאז גדול (סיר רדוד) שמכיל את כרעי העוף בשכבה אחת, ומטגנים את כרעי העוף עד שהן מזהיבות משני צידיהן. מוציאים את כרעי העוף לצלחת, ושופכים את עודפי השומן.

2. מוסיפים לסוטאז את תכולת צנצנת הממרח ומים - שתי צנצנות מלאות, שיני שום ולימון כבוש, ומערבבים מעל להבה נמוכה כדי להמס את כל מיצי העוף שנדבקו לתחתית. מוסיפים את העגבניות החצויות וחצי מכמות הריחן, מביאים לרתיחה ומבשלים בלי כיסוי מעל להבה בינונית במשך 5 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט. טועמים ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.

3. מסדרים את כרעי העוף ברוטב כשצד העור כלפי מטה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 30 דקות.

4. מכאן יש שתי אפשרויות להמשך הבישול - על הכיריים או בתנור. אם ממשיכים לבשל על הכיריים, הופכים את כרעי העוף, מכסים ומבשלים במשך 45 דקות נוספות. אם מעדיפים עוף שחום ופריך יותר (כמו זה שבתמונה), מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). הופכים את כרעי העוף ברוטב, וצולים בלי כיסוי במרכז התנור במשך 30 דקות. מכסים בנייר אפייה מקומט, וצולים במשך 30 דקות נוספות. לפני ההגשה קוצצים את עלי הריחן הנותרים וזורים על כרעי העוף.


דרג: