• עבור לתפריט ראשי
  • מעבר לתוכן מרכזי
  • עבור לעמודת צד
  • עבור לאזור תחתון
  • התחבר למטבח שלי
  • העלאת מתכון
השף הלבן  לוגו תנובה לוגו
תפריט
  • לחמים לחמניות ומאפים
    • מאפים מלוחים
    • פשטידות וקיש
    • מתכונים לפיצה מכל הסוגים
    • בצק פילו
    • כריכים
  • סלטים
    • סלטים לשבת
    • סלטים מיוחדים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
    • עוגות שמרים
    • מתכונים לעוגיות ומתכונים עם עוגיות
      • עוגיות בריאות
      • עוגיות קוואקר
    • מתכונים ורעיונות לקינוחים
      • גלידה
      • שייק
      • קינוחים אישיים
      • מתכון לפנקייק
    • עוגות בחושות
    • עוגות שוקולד
    • עוגות יום הולדת
    • עוגות גבינה
  • מתכונים נוספים
      • סגנון הבישול
        • מתכונים ב10 דקות
        • מכינים לילדים
        • מתכונים צמחוניים
        • מתכונים טבעוניים
      • חגים ומועדים
        • מתכונים לשבת
        • ראש השנה
        • עוגות יום הולדת
        • מתכונים לחנוכה
        • מתכונים לטו בשבט
        • מתכונים לחג השבועות
        • מתכונים לפורים
        • מתכונים לפסח
        • מתכונים לסוכות
        • מתכונים ליום העצמאות
      • ולקינוח...
        • עוגות ועוגיות
        • קינוחים
      • חומרי גלם
        • מתכונים עם בשר בקר
        • עוף
        • פסטה
        • דגים
        • ירקות
        • קטניות
        • פירות
      • סוג הארוחה
        • מנות ראשונות
        • ארוחת בוקר
        • ארוחת ערב
      • סוג התבשיל
        • לחמים לחמניות ומאפים
        • סלטים
        • מרקים
        • מתכון לפנקייק
  • ספריית-השף
  • צור קשר
  • מפת אתר

כניסה למטבח שלי

לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.

כניסה לאזור האישי שלי

* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
זכור אותי

כניסה למטבח שלי

מרוב תיאבון שכחתם את הסיסמא? לא נורא.
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:

תודה

מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה

במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר

הצטרפות

איזה כיף שאתם איתנו!
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.

מצוין!
מייל עם אישור ההרשמה נשלח אליך ממש עכשיו

נא להזין סיסמא חדשה:

* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה

הסיסמא אופסה בהצלחה

נא לחץ כאן להתחברות

מעבר לתוכן מרכזי
גודל פונט
  • דף הבית
  • בשר
  • מתכונים לעוף ורעיונות למנות המבוססות על עוף
  • כרעי עוף ברוטב עגבניות ולימון
ספריית-השף
  • נתחוני חזה עוף צלויים בזיתים, טימין ולימון על מצע בורגול
  • שוקי עוף בגויאבות ופלפל שחור גרוס
  • שניצל לבבות בתוספת תפו"א ובטטה לבבות
  • פרגיות באפרסקים
  • נתחוני חזה עוף צלויים בזיתים, טימין ולימון על מצע בורגול
  • שוקי עוף בגויאבות ופלפל שחור גרוס
  • שניצל לבבות בתוספת תפו"א ובטטה לבבות
  • פרגיות באפרסקים

כרעי עוף ברוטב עגבניות ולימון

ממרח עגבניות ולימון "נותן את הטון" ברוטב בטעמים ים־תיכוניים: עגבניות, לימונים כבושים, שום וריחן.

מאת: עורך השף הלבן \ מקור מתכון : דנית סלומון \ צילום : יהודה סלומון \ עיצוב : יהודה סלומון
דרג:
כרעי עוף ברוטב עגבניות ולימון
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי
כמות מנות: 6
דירוג גולשים:
רוצה להתייעץ?
וואטסאפ לשף שלנו

רכיבים:

  • 1 כף שמן זית
  • 4 כרעי עוף "תנובה" (כ־2 ק"ג)
  • 1 צנצנת (190 גרם) ממרח עגבניות מיובשות עם לימון "אוליביה"
  • 5 שיני שום גדולות קלופות ומעוכות
  • 3 כפות לימון כבוש קצוץ
  • 15 עגבניות שרי חצויות
  • עלים קצוצים מגבעול ריחן גדול
  • מלח ופלפל

איך מכינים:


1. מחממים את השמן בסוטאז גדול (סיר רדוד) שמכיל את כרעי העוף בשכבה אחת, ומטגנים את כרעי העוף עד שהן מזהיבות משני צידיהן. מוציאים את כרעי העוף לצלחת, ושופכים את עודפי השומן.

2. מוסיפים לסוטאז את תכולת צנצנת הממרח ומים - שתי צנצנות מלאות, שיני שום ולימון כבוש, ומערבבים מעל להבה נמוכה כדי להמס את כל מיצי העוף שנדבקו לתחתית. מוסיפים את העגבניות החצויות וחצי מכמות הריחן, מביאים לרתיחה ומבשלים בלי כיסוי מעל להבה בינונית במשך 5 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט. טועמים ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.

3. מסדרים את כרעי העוף ברוטב כשצד העור כלפי מטה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 30 דקות.

4. מכאן יש שתי אפשרויות להמשך הבישול - על הכיריים או בתנור. אם ממשיכים לבשל על הכיריים, הופכים את כרעי העוף, מכסים ומבשלים במשך 45 דקות נוספות. אם מעדיפים עוף שחום ופריך יותר (כמו זה שבתמונה), מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). הופכים את כרעי העוף ברוטב, וצולים בלי כיסוי במרכז התנור במשך 30 דקות. מכסים בנייר אפייה מקומט, וצולים במשך 30 דקות נוספות. לפני ההגשה קוצצים את עלי הריחן הנותרים וזורים על כרעי העוף.


דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה
  • פרגנו לשף!
    לחצו על הלב והראו לשף הלבן
    את המתכון שאהבתם
  • רוצים לשתף את המתכונים של השף?
    לחצו על השיתוף
  • אוהבים? שומרים!
    לחצו כאן ושמרו את המתכון באיזור
    האישי שלכם
|

הדוא"ל נשלח בהצלחה

מתכונים שצפית בהם לאחרונה

    אין מתכונים נוספים שנצפו

    דף הבית
    • מפת אתר
    • צור קשר
    • המתכונים שלי
    • העלאת מתכון
    • הצהרת נגישות
    • בלוג השף
    • תנאי שימוש
    מתכונים נוספים
    • מוס רוזמרי חלבה
    • סופלה שוקולד
    • עלי סיגרים במילוי גבינה
    • מאפה גבינות וחצילים
    • פאי דובדבנים אישי
    סוגי מתכונים
    • פסטה
    • מרקים
    • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגיות קוואקר
    ערוצי השף הלבן
    המוצרים שלנו
    הירשמו כאן וקבלו את המתכונים הכי טריים ישירות למייל שלכם!
    ההרשמה התקבלה בהצלחה, תודה.
    בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
    נרשמת בהצלחה
    השף הלבן techmarketing