כניסה למטבח שלי
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
הצטרפות
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.
מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה
במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר
ממרח עגבניות ולימון "נותן את הטון" ברוטב בטעמים ים־תיכוניים: עגבניות, לימונים כבושים, שום וריחן.
1. מחממים את השמן בסוטאז גדול (סיר רדוד) שמכיל את כרעי העוף בשכבה אחת, ומטגנים את כרעי העוף עד שהן מזהיבות משני צידיהן. מוציאים את כרעי העוף לצלחת, ושופכים את עודפי השומן.
2. מוסיפים לסוטאז את תכולת צנצנת הממרח ומים - שתי צנצנות מלאות, שיני שום ולימון כבוש, ומערבבים מעל להבה נמוכה כדי להמס את כל מיצי העוף שנדבקו לתחתית. מוסיפים את העגבניות החצויות וחצי מכמות הריחן, מביאים לרתיחה ומבשלים בלי כיסוי מעל להבה בינונית במשך 5 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט. טועמים ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
3. מסדרים את כרעי העוף ברוטב כשצד העור כלפי מטה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 30 דקות.
4. מכאן יש שתי אפשרויות להמשך הבישול - על הכיריים או בתנור. אם ממשיכים לבשל על הכיריים, הופכים את כרעי העוף, מכסים ומבשלים במשך 45 דקות נוספות. אם מעדיפים עוף שחום ופריך יותר (כמו זה שבתמונה), מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). הופכים את כרעי העוף ברוטב, וצולים בלי כיסוי במרכז התנור במשך 30 דקות. מכסים בנייר אפייה מקומט, וצולים במשך 30 דקות נוספות. לפני ההגשה קוצצים את עלי הריחן הנותרים וזורים על כרעי העוף.