כריך ממרח ארטישוק וירקות צלויים

כריך טעים לארוחת ער או בוקר מושלמת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
כריך ממרח ארטישוק וירקות צלויים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 1

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 עגבניות קטנות
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • עלי טימין טרי
  • 1 לחמניה מקמח מלא
  • ממרח ארטישוק
  • גבינה צהובה
  • עלי אורגולה טריים
  • 1 מלפפון טרי פרוס
  • 1 חציל בינוני ללא גרעינים, קלוף בקולפן ירקות

אופן הכנה:

1. פורסים את החציל לפרוסות ברוחב ס"מ, ממליחים ומשאירים לחצי שעה על השיש בצלחת, להוצאת מרירות.
2. שוטפים וסוחטים היטב את החציל. מעבירים לתבנית, מניחים את הפרוסות מקבילות אחת לשניה בשכבה אחת.
3. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
4. פורסים את העגבניות לפרוסות ברוחב 1 ס"מ ומניחים בתבנית נפרדת מהחצילים.
5. מתבלים את החצילים והעגבניות: מורחים כל פרוסה בשמן זית משני הצדדים, בוזקים מעט מלח גס, מעט פלפל גרוס ועלי טימין.
6. צולים במרכז התנור עד לריכוך והשחמה קלה, זמן צליית החציל ארוך יותר.
7. מוציאים את הירקות מן התנור ומצננים.
8. חוצים את הלחמניה, מורחים משני צידי הלחמניה הפנימיים את ממרח הארטישוק.
9. מעל מניחים 2 פרוסות גבינת עמק, מעל מניחים מהעגבניות הצלויות, עלי האורגולה, פרוסת חציל קלוי והמלפפון הטרי . סוגרים את הסנדויץ ומגישים.
דרג: