כריך המבורגר

כריך המבורגר משביע

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אמנון זמיר

דרג:
כריך המבורגר
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: מנה אחת

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 150 גרם בשר בקר טחון "אדום אדום" של תנובה
  • פטרוזיליה קצוצה
  • צנוברים
  • מלפפון טרי חתוך לפרוסות דקות
  • לחמניית המבורגר
  • סלט גזר מרוקאי (ניתן להחליף במלפפונים חמוצים או בצל כבוש)
  • טחינה ירוקה (ניתן להחליף במיונז, איולי, חרדל או קטשופ)

אופן הכנה:

1. מתבלים את הבשר במלח, פלפל שחור טחון, מוסיפים את הצנוברים והפטרודיליה ולשים היטב.
2. יוצרים קציצות גדולות ושטוחות וצולים אותן בגריל או במחבת משומנת.
3. חוצים את לחמניית ההמבורגר לשתיים ומורחים אותה משני צדדיה בטחינה ירוקה.
4. מניחים את הקציצה הצלויה בלחמניה. עליה מניחים רצועות מלפפון טרי (חתוך על ידי קולפן) זורים עליהם מעט מלח גס.
5. מניחים מעל המלפפונים את סלט הגזר וסוגרים את הכריך.
דרג: