כרובית צלויה שלמה בתנור

כרובית כנשנוש או כתוספת, שמשתלבת בכל ארוחה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
כרובית צלויה שלמה בתנור
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 5 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כרובית גדולה טרייה או 2 קטנות שלמות
  • מלח
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/2 כף אבקת מרק בצל
  • פלפל שחור

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים מראש את התנור ל-160 מעלות.
2. מרחיקים את השורש הירוק ושוטפים את הכרובית היטב.
3. מרתיחים סיר עם 3/4 גובה מים בתוספת קורט מלח. לאחר הרתיחה מניחים את הכרובית שלמה במים הרותחים כך שכל הכרובית תהיה מכוסה ומבשלים לכמה דקות עד לריכוך קל (חצי בישול), ניתן לבדוק את רכות הכרובית על ידי דקירה בסכין חד.
4. מצננים מתחת למים קרים ונותנים לכרובית להתייבש מעט. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר פרגמנט.
5. בקערית, מערבבים 4 כפות שמן זית, כפית פפריקה אדומה, חצי כפית כמון, כף רוטב צ'ילי מתוק, חצי כף אבקת מרק בצל, חצי כפית מלח וקורט פלפל שחור. טורפים היטב.
6. מורחים מהתיבול מעל כל הכרובית ומעבירים לתנור להשחמה קלה.
7. מגישים חם.
דרג: