כרובית מטוגנת בציפוי פנקו חרדל ופרמז'ן

לא תצליחו להפסיק לנשנש: פרחי כרובית מטוגנים בציפוי מפנק

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
כרובית מטוגנת בציפוי פנקו חרדל ופרמז'ן
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כרובית בינונית
  • 1 כף עלי טימין מיובש
  • 1/2 כפית מלח
  • 5 ביצים
  • 1 כוס קמח תופח
  • 3 כוסות פרורי פנקו
  • 1/2 כוס פתיתי פרמז'ן מסדרת השף הלבן
  • חרדל חלק
  • 1 כפית פפריקה חריפה

אופן הכנה:


1. חותכים את הכרובית לפרחים בינוניים.
2. מרתיחים סיר עם מים, חצי כפית מלח וטימין.
3. לאחר הרתיחה מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים לריכוך קל בלבד, מסננים ושוטפים מתחת למים קרים בעדינות.
4. טורפים את הביצים ומוסיפים את החרדל תוך טריפה, מעבירים לקערה עמוקה.
5. את הפנקו מערבבים עם הפרמז'ן.
6. את הקמח מערבבים עם הפפריקה החריפה ומעבירים לצלחת רחבה.
7. מצפים פרח כרובית בקמח, מעבירים אל הביצים ומסובבים לציפוי כל הצדדים.
8. מניחים לשאריות ביצה לזלוג חזרה לקערה ומעבירים אל הפנקו.
9. מגלגלים בעדינות את הכרובית בפנקו לציפוי סביב.
10. כך מצפים את כל פרחי הכרובית.
11. מחממים שמן לטיגון עמוק.
12. מטגנים את פרחי הכרובית לצבע זהוב ומוציאים אל מסננת לצינון קל.
13. מגישים בליווי שמנת חמוצה.

דרג: