כרובית מוקרמת חמצמצה בנענע

מנת פתיחה של כרובית בשמנת חמוצה. להגשה בחג או בארוחת ערב חלבית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
כרובית מוקרמת חמצמצה בנענע
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • כרובית בינונית, מפורקת לפרחים בינוניים
  • 2 גביעי שמנת חמוצה "בטעם של פעם" של תנובה
  • 3/4 כוס פרורי פנקו (פירורי לחם יפנים)
  • 100 גרם חמאת תנובה
  • גבינת "גבע פרמזן" מגורדת של תנובה
  • מלח גס
  • פלפל לבן גרוס
  • 1/2 כוס עלי נענע קצוצים
  • אגוז מוסקט

אופן הכנה:


1. בסיר גדול מרתיחים מים עם קורט מלח.
2. מבשלים את הכרובית שלושת רבעי בישול. מצננים מתחת זרם מים קל ומסננים.
3. מפרקים את הכרובית לפרחים, ומסדרים בתבנית בינונית בשכבה אחת מסודרת.
4. מעל מפזרים מלח, פלפל לבן גרוס, הנענע ומהמוסקט.
5. מחממים את גריל התנור.
6. ממיסים את החמאה במחבת וצולים את הפנקו לדקה בחום בינוני. החמאה תיספג בפנקו.
7. מעל הכרובית מורחים את השמנת החמוצה, ומפזרים את פרורי הפנקו
8. צולים בתנור במדף התחתון כ-5 דקות.
9. מפזרים בנדיבות מהפרמזן וצולים להשחמה קלה.

דרג: