כרובית וחצילים מוקרמים בגבינות

זו לא פשטידה, אלא ירקות מוקרמים בשמנת ובגבינות. התיבול הנדיב בעשבים טריים, בפלפל שחור טחון טרי ובפתיתי צ'ילי הופך את הירקות האלה למעדן

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
כרובית וחצילים מוקרמים בגבינות
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10-8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 חצילים בינוניים מוארכים (700-600 גרם. הכי טוב - חצילים איטלקיים מפוספסים)
  • שמן זית
  • מלח
  • 1 שקית (800 גרם) כרובית מוקפאת "סנפרוסט"
  • 3 כפות פירורי לחם יבשים
  • 300 גרם גבינת "עמק" מגוררת גס
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% מסדרת "השף הלבן"
  • 2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 2 כפיות עלי רוזמרין קצוצים
  • 2 כפיות עלי אורגנו טריים קצוצים
  • ⅓ כפית פלפל שחור טחון טרי
  • ¼ כפית פתיתי צ'ילי או שאטה
  • 50 גרם פתיתי פרמז'ן מסדרת "השף הלבן"

אופן הכנה:

1. מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (250-240 מעלות). מרפדים את תבנית התנור ברדיד אלומיניום ומניחים עליו דף של נייר אפייה (רצוי אקולוגי, שעמיד בטמפרטורות גבוהות יותר). חוצים את החצילים לאורכם, וחותכים אותם לפלחים בעובי 2 ס"מ. מברישים את הפלחים בשמן זית, ומסדרים אותם בתבנית כשצד הקליפה כלפי מטה. בוזקים מעט מלח, וצולים בתנור החם במשך 25-20 דקות, עד שפלחי החצילים מתרככים ומתחילים להשחים.
2. בינתיים, מרתיחים 8 כוסות מים וכפית מלח בסיר. מוסיפים את הכרובית, ומביאים שוב לרתיחה עזה. מסירים מהאש, מוציאים את תפרחות הכרובית מהמים בכף מחוררת ומעבירים לקערה (את המים שנותרו בסיר כדאי לנצל להכנת מרק).
3. משמנים כלי מלבני חסין־חום 25x35 ס"מ במעט שמן זית, וזורים את פירורי הלחם על תחתיתו. מסדרים כשני־שלישים מפלחי החצילים על תחתית הכלי, ומפזרים עליהם את תפרחות הכרובית המסוננות. זורים שני־שלישים מכמות העמק המגוררת, ומסדרים למעלה את פלחי החצילים הנותרים. (עד כאן אפשר להכין מראש, לכסות ולשמור במקרר).
4. כחצי שעה לפני ההגשה מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). טורפים את השמנת עם עשבי התיבול, מוסיפים מלח (½-1 כפית), פלפל שחור ופתיתי צ'ילי. בעזרת כף יוצקים את השמנת על הירקות שבכלי. מערבבים את שארית העמק המגוררת עם פתיתי הפרמז'ן, וזורים למעלה. אופים בתנור החם במשך 20 דקות, או עד שהגבינה נמסה ומבעבעת. מגישים חם (טעים גם בחימום מחדש). הוסיפו לחם טרי וסלט ויש לכם ארוחה מלאה.
 
דרג: