כרובית בטחינה

כרובית עם רוטב טחינה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
כרובית בטחינה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ראש כרובית
  • 1/3 כוס חומץ
  • 2 כפות מלח רצוי גס
  • מים לפי הצורך
  • שמן לטיגון עמוק
  • 11/2 כוסות טחינה מעובדת מוכנה

אופן הכנה:


1. מסירים את העלים מהכרובית ומפרקים אותה לפרחים קטנים.
2. שמים בקערה את המלח והחומץ ויוצקים כ-2 ליטר מים, מערבבים, מוסיפים את פרחי הכרובית, מוסיפים מים עד לכיסוי הכרובית ומשהים כ-10 דקות.
3. מסננים את פרחי הכרובית, שוטפים ומסננים שנית, ומייבשים על מגבת מטבח.
4. מחממים היטב שמן לטיגון עמוק בסיר רחב ושטוח, מטגנים את הכרובית בקבוצות של 8-6 פרחים עד לגוון זהוב יפה.
5. מסדרים את הכרובית על צלחת שטוחה ויוצקים עליה את הטחינה.

דרג: