כנפי עוף צלויות בקייג'ין בתוספת כרוב לימוני

כנפיים ארומטיות ופיקנטיות, לצד סלט כרוב בניחוח לימוני

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שף קובי פרסול

דרג:
כנפי עוף צלויות בקייג'ין בתוספת כרוב לימוני
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 5-6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לכנפיים:
  • 12 כנפי עוף
  • אבקת תבלין קייג'ין (ניתן להשיג להשיג ברשתות השיווק)
  • לסלט הכרוב:
  • ½ כרוב בינוני
  • 1 גזר בינוני קלוף
  • 1 פלפל אדום
  • 1 מלפפון ירוק טרי בינוני
  • ½ לימון גדול
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כפות שמן זית
  • כוסברה/פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה:

1. מחממים את גריל התנור לחום גבוהה, ומניחים את רשת התנור במרכז.
2. מנקים את הכנפיים היטב מכל שאריות השומן, הנוצות ורוב העור.
3. מפזרים את אבקת הקייג'ין מעל 2 צידי הכנפיים ומסדרים מעל תבנית בשכבה אחת, ללא שימון. משרים לשעה במקרר.
4. מוציאים את התבנית מקירור ל-10 דקות על מנת שהכנפיים יגיעו לטמפרטורת החדר.
5. מעבירים את התבנית לתנור, צולים 8 דקות והופכים לצליית הצד השני עד להשחמה.
6. הצלייה היא די מהירה עד לקבלת צבע שחום ויפה.
הכנת הסלט:
1. חותכים את הכרוב מעט גס .
2. חותכים את הפלפל והמלפפון לקוביות בינוניות, ואת הגזר לקוביות קטנות.
3. סוחטים מעל הסלט חצי לימון טרי, מוסיפים 2 קורט בינוניים של מלח, 2 כפות שמן זית מעט פלפל שחור הכוסברה/פטרוזיליה ומערבבים היטב.
4. משרים לחצי שעה בקירור, מערבבים מידי פעם.
5. מגישים קר.
דרג: