כנפי עוף בקארי וחלב קוקוס

כנפי עוף בתיבול קארי וחלב קוקוס

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
כנפי עוף בקארי וחלב קוקוס
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 1 פלפל אדום בינוני, קצוץ
  • 1 עגבניה גדולה, קצוצה
  • 1 מקל לוף באורך 10 ס"מ
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפיות קארי כהה איכותי-לרכוש בחנות תבלינים
  • 3 כפות בוטנים, גרוסים
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית קינמון
  • 2 עלי דפנה
  • 2 קורט מלח
  • 4 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 קובייה של ס"מ ג'ינג'ר טרי, מגורד בפומפיה דקה
  • 400 מ"ל קרם קוקוס
  • כוסברה קצוצה
  • בצל ירוק, קצוץ
  • 10 כנפי עוף נקיות משאריות שומן ונוצות

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים 3 כפות שמן זית ומאדים את הבצל עד לקבלת צבע זהוב.
2. מוסיפים את התבלינים עם השום והג'ינג'ר וצולים לדקה מעל חום בינוני.
3. מוסיפים את העגבניה, הפלפל האדום והלוף, וצולים 5 דקות תוך ערבוב.
4. מוסיפים את הבוטנים, מערבבים חצי דקה, מוסיפים את קרם הקוקוס ומרתיחים.
5. מבשלים מעל חום נמוך למשך כמה דקות, מסירים מהאש ומצננים.
6. יוצקים את הקרם על הכנפיים ומשרים לשעתיים במקרר.
7. מחממים את גריל התנור העליון.
8. 10 דקות לפני הצלייה מוציאים את הכנפיים מהמקרר אל משטח העבודה.
9. מעבירים את הכנפיים בקרם לציפוי מלא ומסדרים בתבנית, מעבירים לתנור וצולים במרכז התנור למשך 12 דקות.
10. הופכים את הכנפיים וצולים לעוד 5 דקות.
11. מגישים חם מיד עם קישוט של כוסברה קצוצה ובצל ירוק.
דרג: