כנפיים ברוטב צ'ילי על מחבת לוהטת

כנפי עוף ברוטב בר-בי-קיו הן התחלה נחמדה לארוחת בשרים בבית או מחוצה לו.

מאת: עומרי עוז יופה \

מקור מתכון: עומרי עוז יופה

דרג:
כנפיים ברוטב צ'ילי על מחבת לוהטת
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ק"ג כנפי עוף טריות
  • שמן לטיגון עמוק
  • להגשה:
  • חצי כוס (150 גרם) רוטב ברביקיו מוכן או רוטב צ'ילי חריף מתוק
  • 1 בצל אדום, פרוס לטבעות
  • מעט פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. שוטפים ומנקים היטב את כנפי העוף. בעזרת סכין חדה או מספרי מטבח חוצים את הכנפיים לשני "פולקעס" מיניאטוריים.

2. מחממים את השמן בסיר או בצ'יפסר ומטגנים את הכנפיים במשך כ- 8 דקות, עד שהן מזהיבות ומבושלות עד העצם.מניחים על צלחת עם נייר סופג לספיגת השמן.

3. מעבירים את הכנפיים המטוגנות לקערה ויוצקים מעל את הרוטב. מערבבים לציפוי אחיד.

4. מחממים היטב מחבת ברזל או מחבת כבדה אחרת.

5. מפזרים על התחתית טבעות בצל ומעל את הכנפיים והרוטב.

6. מטגנים את הכנפיים בתוך הרוטב טיגון קצר, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים מיד עם המחבת.

 
דרג: