כנאפה לבנונית אסלית

כנאפה אותנטית וקלה להכנה

מאת: יעל ודוד שפירא

דרג:
כנאפה לבנונית אסלית
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לאטריות "קדאיף"
  • 6 ביצים
  • חצי כוס שמנת מתוקה
  • חצי כוס חלב
  • 1 כוס קמח תפוחי אדמה
  • להשחמה
  • 50 גרם חמאה
  • למלית
  • 250 גרם גבינה 5%
  • חצי כוס שמנת מתוקה
  • 3 כפות סוכר
  • לסירופ
  • 1 כוס סוכר
  • חצי כוס מים
  • כמה טיפות מי פריחת הדרים

אופן הכנה:

אופן הכנה: 

הכנת ה"קדאיף":
1. במערבל – מערבבים את כל החומרים לבלילה
2. מורחיםטיפה חמאה נמסה במחבת , יוצקים כף גדולה של הבלילה ומנערים, מטגנים להזהבה קלה (דקה)
3. מעבירים לצלחת שטוחה, חוזרים על הפעולה עד שמתקבלת ערמה של "דפים"
4. מגלגלים את ה"דפים" וחותכים (חיתוך דק) לאטריות "קדאיף"

הכנת הכנאפה:
1. מרתיחים את כל חומרי הסירופ ומבשלים במשך 2 דקות
2. יוצקים למחבת את החמאה
3. מפזרים במחבת מחצית מהאטריות "קדאיף" 
4. מערבבים את חומרי המילית ולפזר על האטריות "קדאיף"
5. מפזרים את שאר האטריות "קדאיף"
6. מכסים במכסה, מטגנים על אש גבוהה 2-3 דקות, הופכים (בעזרת צלחת)
7. מעבירים למגש ויוצקים את הסירופ – מגישים חם

דרג: