כיפות מוס שוקולד - קפה על עלי בצק פריך ושוקולד

כיפות מוס שוקולד - קפה על עלי בצק פריך ושוקולד, כשרוצים לעשות רושם, זו מנה אחרונה מהודרת וטעימה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
כיפות מוס שוקולד - קפה על עלי בצק פריך ושוקולד
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מוס שוקולד:
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כפית אבקת קפה נמס
  • 30 גרם מרגרינה
  • 3 ביצים, מופרדות
  • 1 חלבון ביצה
  • 1 כוס + 3 כפות קצפת צמחית במתיקות עדינה מסדרת השף הלבן (150 מ”ל)
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • לבצק הפריך:
  • 1 כוס קמח (140 גרם)
  • 50 גרם מרגרינה
  • 1 חלמון
  • 2 כפות מים
  • 1 שקית סוכר וניל
  • לקרם הקפה:
  • 1 כוס + 3 כפות קצפת צמחית במתיקות עדינה מסדרת השף הלבן (150 מ”ל)
  • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 1 כף קפה נמס
  • לריבועי השוקולד:
  • 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מכינים את המוס: ממיסים בסיר קטן או במיקרוגל את השוקולד, הקפה והמרגרינה ומערבבים מדי פעם, עד שנוצר קרם חלק ואחיד.
2. מסירים מהאש, מצננים כמה דקות על השיש ומבליעים בזה אחר זה את החלמונים, תוך כדי בחישה, עד שהקרם שוב אחיד.
3. מקציפים את 4 החלבונים לקצף רך, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד שהקצף יציב. מקפלים את הקצף לתוך קרם השוקולד.
4. מקציפים את הקצפת עד שהיא יציבה, מוסיפים אותה למוס השוקולד ומערבבים בתנועות עטיפה עד שהתערובת אחידה. יוצקים את התערובת לתבנית הסיליקון ומקפיאים, או מעבירים אותה לשק זילוף עם צנתר כוכב ושומרים במקרר.
5. מכינים את הבצק הפריך: מערבבים את הקמח והמרגרינה במעבד מזון, במיקסר עם וו גיטרה או בידיים, רק עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את החלמון, הסוכר והמים ומעבדים מעט ככל האפשר, רק עד שאפשר ליצור מהבצק כדור. מאחסנים את הבצק במקרר במשך ½ שעה.
6. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
7. משטחים את הבצק לעלה בעובי 1/4 ס”מ וחותכים לריבועים בגודל 5 על 5 ס”מ.
8. מניחים את הריבועים בתבנית ואופים במשך 20-15 דקות, עד שהם מזהיבים קלות.
9. מוציאים אותם מהתנור ומניחים להם להתקרר בטמפרטורת החדר.
10. מכינים את ריבועי השוקולד: ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בסיר כפול על אדים. מורחים את השוקולד המומס על השקף וממתינים 10-15 דקות, עד שהוא מתקרר מעט ומתייצב אך עדיין גמיש.
11. חותכים אותו לריבועים בגודל 5 על 5 ס”מ ומאחסנים אותם במקרר במשך רבע שעה לפחות, כדי שיתקררו ויתקשו לגמרי.
12. לאחר שהם מתקשים מפרידים אותם בעדינות מהשקף ושומרים אותם במקרר.
13. מכינים את קרם הקפה: מקציפים את כל החומרים לקצפת יציבה.
14. מרכיבים ומגישים: מניחים על כל צלחת ריבוע אחד של בצק פריך ומורחים עליו כ-2 כפות מקרם הקפה. מניחים בעדינות על הקרם ריבוע שוקולד ומניחים עליו “כיפה” של מוס שוקולד. אם לא משתמשים בתבניות אלא בשק זילוף, מזלפים כוכבים על ריבועי השוקולד. מגישים מיד.
 
דרג: