כיס אסקלופ במילוי אורז, אפונה ובהרט

חזה עוף ממולא במראה מרשים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שף קובי פרסול

דרג:
כיס אסקלופ במילוי אורז, אפונה ובהרט
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 חזות עוף טריים נקיים משומן עצם וסחוס
  • טימין טרי
  • 1 כוס אורז לבן
  • 3 כפות אפונה ירוקה קפואה של סנפרוסט
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כפית זנגוויל טרי כתוש
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • תערובת בהרט
  • אגוז מוסקט טרי
  • 5 עגבניות מיובשות
  • לצלייה
  • שמן זית
  • 3 ענפי טימין

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. בעזרת סכין צר וחד יוצרים בתוך חזה העוף מעין "כיס", מהצד הרחב של חזה העוף לכיוון ה"זנב", להשתדל לא להגיע קרוב מ מידי לקצוות הפנימיים, ניתן להיעזר עם האצבעות.
2. מרתיחים ליטר וחצי מים, מוסיפים ענף טימין טרי ומבשלים את האורז עד לריכוך עדין.
3. מסננים ומקררים במים.
4. מרתיחים סיר קטן עם מים ומבשלים קלות את האפונה הירוקה, מסירים מן האש ומצננים במים קרים.
5. מוסיפים אל האורז שבקערה את האפונה, הפטרוזיליה, הזנגוויל טרי, 2 קורט מלח, שליש כפית פלפל שחור גרוס, רבע כפית בהרט, קורט קטן מוסקט טרי ואת העגבניות המיובשות.
6. מחממים את התנור ל180 מעלות.
7. בעזרת האצבעות ממלאים היטב את כיס חזה העוף עם תערובת האורז, דוחסים פנימה בעדינות וממלאים כמה שניתן אך בלי לקרוע את חזה העוף.
8. סוגרים היטב את חזה העוף בלחיצה עדינה ועוטפים את קצה הכיס עם חלק מהחזה עצמו.
9. מחממים מחבת פסים עם 2 כפות שמן זית, מניחים 3 ענפי טימין טריים.
10. צולים (כדקה מכל צד) את האסקלופים מארבעת הצדדים (הצליה היא רק כדי לסגור את סיבי הבשר ולקבל צבע) .
11. מעבירים את האסקלופים לתבנית עם נייר פרגמנט, יוצקים מעל כל אסקלופ כפית שמן זית וצולים 7 דקות בתנור.
דרג: