כיסי בצק פילאס ממולאים בתפוחים בקרמל וקרם וניל

מאפה נימוח ומתוק, מעטה בצק פריך ומילוי קרם וניל מתוק ומפנק, מאפה שילדים אוהבים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: בני סיידא

דרג:
כיסי בצק פילאס ממולאים בתפוחים בקרמל וקרם וניל
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה בצק פילאס של מעדנות
  • אבקת סוכר
  • לקרם וניל:
  • 7 חלמונים
  • 1/2 כפות קורנפלור
  • 1 כף קמח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל משובחת
  • 1 מיכל שמנת לקצפת מסדרת השף הלבן
  • 3/4 כוס חלב תנובה
  • לתפוחים בקרמל
  • 6 תפוחים מזן גרני סמיט קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 80 גרם חמאת תנובה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 4 כפות ברנדי
  • לציפוי:
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף חלב

אופן הכנה:

הכנה:
1. לקרם וניל: שמים בסיר את החלמונים, הקורנפלור, הקמח, הסוכר והוניל ומקציפים 5 דקות לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. שמים בסיר אחר את השמנת והחלב ומביאים לסף רתיחה.
2. יוצקים את תערובת החלב והשמנת לסיר תוך כדי בחישה רצופה, מבשלים על להבה נמוכה תוך כדי בחישה רצופה עד שהקרם מסמיך. מצננים, מכסים בניילון ניצמד ומקררים היטב.
3. להכנת התפוחים בקרמל: ממיסים במחבת את החמאה מוסיפים את התפוחים מטגנים תוך כדי בחישה 10 דקות מוסיפים את הסוכר והברנדי ומבשלים עד שהתפוחים מזהיבים. בוחשים מדי פעם.
4. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) מערבבים את התפוחים עם ¼ 1 כוסות מקרם הוניל, פורשים את בצק הפילס, חותכים 6 עיגולים בעזרת מכסה של סיר בקוטר 25 ס"מ או 6 אליפסות באורך 24 ס"מ וברוחב 12 ס"מ. מניחים על חצי מהעיגול או האליפסה שישית מהמלית ומקפלים לשניים ומהדקים היטב. מניחים בתבנית, טורפים את החלמונים עם השמן והחלב ומברישים את הבצק.
5. חורצים בבצק מספר חריצים אלכסוניים כדי שלא יתפח יתר על המידה בזמן האפייה, אופים עד להזהבה, מצננים מעט, זורים אבקת סוכר ומגישים. (מומלץ להגיש ביום ההכנה.)
דרג: