כיסוני גבינת עיזים במילוי שלל פירות יבשים

במיוחד לט"ו בשבט, כיסוני גבינת עיזים במילוי שלל פירות יבשים, מצויין כפתיח לארוחת החג

מאת: יוסי כהן

דרג:
כיסוני גבינת עיזים במילוי שלל פירות יבשים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 גלילי גבינת עיזים
  • קמח
  • ביצה טרופה
  • 2 כוסות פירורי לחם
  • שמן לטיגון חצי עמוק
  • למילוי:
  • 75 גרם משמשים מיובשים
  • ½ כוס תה ארל גריי מוכן
  • 75 גרם תמרים מגולענים, קצוצים
  • 50 גרם משמשים יבשים קצוצים
  • 50 גרם אגוזי מלך, קצוצים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מכינים את המילוי: מניחים את המשמשים בקערה ויוצקים מעל את התה החם. משאירים לעמוד 15 דקות, עד שהם מתרככים. מסננים ומעבירים לבלנדר יחד עם יתרת מרכיבי המילוי. טוחנים למחית אחידה.
2. פורסים את גלילי הגבינה בעובי ½ ס"מ ומסדרים את מחציתם על יריעת נייר אפייה. מניחים מעט מילוי במרכז מחצית מהפרוסות. מכסים כל פרוסה עם מילוי בפרוסת גבינה ומהדקים את הקצוות, לכיסון, בעדינות.
3. מצפים כל כיסון גבינה תחילה בקמח (מנערים משאריות), אח"כ בביצה ולבסוף בפירורי לחם. מניחים על צלחת מרופדת נייר אפייה ומקררים 20 דקות.
4 מחממים שמן לטיגון חצי עמוק ומזהיבים את הכיסונים משני הצדדים. מגישים חם, אפשר ליד סלט פירות חמצמץ.

דרג: