כיסוני גבינה (קרעפלך עם גבינה)

כיסוני גבינה

מאת: דליה ע

דרג:
כיסוני גבינה (קרעפלך עם גבינה)
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 2 כוסות קמח רגיל
  • 2 ביצים
  • 0.25 כפית מלח
  • 0.33 כוס מים
  • למלית:
  • 250 גרם גבינת טוב טעם
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • 1 ביצה
  • להגשה:
  • שמנת חמוצה
  • סוכר

אופן הכנה:

אופן ההכנה: 1.מערבבים יחד את חומרי הבצק ורק 2/3 מכמות המים. 2.מוסיפים עוד מים לפי הצורך עד שמתקבל בצק גמיש וחלק. מכסים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה במקרר.
3. מערבבים את כל חומרי המלית.
4.מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח. 5.קורצים עיגולים בעזרת כוס בקוטר של 7-8 ס"מ.
6.שמים כפית מהמלית במרכז כל עיגול וסוגרים כל עיגול לחצי. מהדקים היטב בעזרת האצבעות.
  חלק עיצובי:  1.שמים את שתי הפינות שהתקבלו זו על זו ומהדקים יחד.
2.את שאריות הבצק לשים ומרדדים שוב.
3.מרתיחים מים עם קצת מלח בסיר רחב. כשהמים רותחים מכניסים את הקרפלך בזהירות לסיר.  מאחר ויש להם נטייה לשקוע, יש לשחררם בעזרת כף עץ על מנת שיוכלו לשחות בחופשיות בסיר, ולבסוף לצוף.
4.לאחר בישול של כ-12-15 דקות להוציא את הקרפלך בעזרת כף מחוררת ולשים במסננת.  5.כשכל המים נזלו מטה, אפשר להעביר לקערה ולערבב עם קצת חמאה על מנת שלא ידבקו.
6.להגיש את המקסימים האילו זרויים בסוכר ועם כף שמנת חמוצה על יד.  
דרג: