כיסוני בצק במילוי תפו"א

כיסוני בצק פריכים שגם ילדים יאהבו

מאת: אוראל טלקר

דרג:
כיסוני בצק במילוי תפו"א
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 3-4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למילוי:
  • 5 תפו"א בינוניים
  • 1 בצל גדול
  • 5 כפות שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל
  • לבצק:
  • ½1 כוסות קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/4 כוס מים
  • 2 כוסות שמן לטיגון

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1.שוטפים היטב את תפוחי האדמה, שמים בסיר ומכסים במי ברז. מבשלים עד רתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים 25 דקות נוספות.
2.מוציאים את תפוחי האדמה, שוטפים ומסירים את הקליפה.
3. מועכים בקערה את תפוחי האדמה לפירה (בעזרת מזלג).
4. חותכים את הבצל לקוביות, ומטגנים עם 5 כפות שמן על אש בינונית עד הזהבה.
5. מוסיפים לפירה את הבצל המטוגן , המלח והפלפל ומערבבים היטב.
6.שמים בקערה השנייה את חומרי הבצק: הקמח, המלח, הביצה, השמן והמים. מערבבים היטב בעזרת מזלג עד שנוצר בצק חלק ואחיד.
אם הבצק דביק מידי, מוסיפים מעט קמח. לשים את הבצק 5 דקות בידיים.
7. מפזרים מעט קמח על משטח העבודה ומרדדים את הבצק במערוך לעלה דק. יוצרים בעזרת כוס עיגולים.
8. מניחים במרכז כל עיגול כפית מלית.
9. מקפלים כל עיגול מעל למלית ומהדקים היטב בעזרת מזלג כדי שהכיסונים לא יפתחו בזמן הטיגון.
10. מחממים את שמן הטיגון על אש גבוהה. כאשר השמן חם, מטגנים את הכיסונים 2-3 דקות מכל צד עד לקבלת גוון חום–זהוב.
11. מרפדים צלחת בנייר סופג, מוציאים את הכיסונים ומניחים על ניר סופג. מגישים חם.

דרג: