כיסונים במילוי דלעת ושקדים

מנה טבעונית מיוחדת בטעמים מתקתקים, נהדרת כמנת פתיחה מרשימה בארוחה חגיגית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
כיסונים במילוי דלעת ושקדים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 100 גר' שקדים קצוצים גס
  • 1 כף שמן זית לא מזוכך
  • 2 כפות שמן אגוזים לא מזוכך
  • לרוטב:
  • 1 כוס מיץ רימון טבעי
  • 3/4 כוס יין אדום יבש
  • 1 כפית קורנפלור מעורבבת בשתי כפות מים פושרים
  • 2 כפות קונפיטורה פירות יער לייט
  • לכיסונים:
  • 4 דפים של דפי פילו בגודל 30*35 ס"מ
  • 100 גרם דלעת קלופה, נקייה מגרעינים וחתוכה לקוביות בנות מחצית הס"מ
  • קורט מלח

אופן הכנה:

הכנה:
1. הכנת הרוטב: חממו סיר קטן על להבה בינונית והביאו לרתיחה את היין ומיץ הרימונים, הנמיכו ללהבה נמוכה ובשלו כ-15 דקות עד שכמות הנוזלים תצטמצם לחצי, במידת הצורך הסמיכו עם קורנפלור.
2. מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים קונפיטורה ומערבבים היטב.
3. הכנת המילוי: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה, מוסיפים לקערה בינונית את הדלעת, המלח וכף שמן הזית ומערבבים היטב.
4. מעבירים לתבנית אפייה ואופים בתנור למשך כ-20 דקות עד להתרככות הדלעת.
5. מעבירים לכלי, מקררים, קררו ומוסיפים את השקדים.
6. הכנת הכיסונים: מעלים את טמפ' התנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית נוספת בנייר אפייה.
7. מניחים עלה פילו אחד על משטח העבודה ומברישים אותו בכף שמן אגוזים.
8. מניחים עליו עלה נוסף וחותכים ל-6 מלבנים שווים.
9. מניחים במרכז כל מלבן כף גדושה מתערובת הדלעת והשקדים.
10. מביאים את ארבעת הקצוות של המלבן למרכז ולוחצים בעדינות לסגירת הבצק. חוזרים על התהליך עם שאר מלבני הפילו ותערובת הדלעת והשקדים.
11. אופים כ-4 דקות עד להשחמת הבצק.
12. הגישו כיסון אחד עם כף רוטב.

דרג: