כיכר נפוליאון צבעונית

לרגל השקת גבינת נפוליאון החדשה, דנית סלומון משתפת אותנו במתכון שאסור לפספס

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
כיכר נפוליאון צבעונית
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 גביע גבינת "נפוליאון" 16%
  • 75 גרם גבינת גליל־רוקפור של "תנובה"
  • 2 כפות פיסטוקים קלויים קלופים
  • 2 כפות חמוציות מסוכרות
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 2 כפות צנוברים

אופן הכנה:

1. מוציאים את גבינת הנפוליאון מהגביע לקערה. מפוררים את הרוקפור ומוסיפים לגבינת הנפוליאון יחד עם כף פיסטוקים קצוצים דק וכף חמוציות קצוצות דק. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
2. משמנים קלות כלי עיצוב (אפשר להשתמש בגביע הרחוץ של הנפוליאון). מעבירים את תערובת הגבינות לכלי. מהדקים ומיישרים בגב כף. מקררים במשך 4 שעות לפחות.
3. מחממים כפית שמן זית במחבת קטנה ומטגנים את הצנוברים עד שהם מזהיבים. מעבירים מיד לצלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים.
4. הופכים את הגבינה מכלי העיצוב על צלחת הגשה ומצפים את כיכר הגבינה בתערובת של צנוברים, פיסטוקים קצוצים גס וחמוציות קצוצות גס. יוצקים למעלה את שארית שמן הזית ומגישים עם פרוסות תפוחים, עם לחם, או עם קרייקרים.




 
דרג: