כיכר דבש ותפוחים

מתכון פשוט וטעים לעוגה בחושה בכמה דקות המשלבת שניים מסמלי החג: תפוח ודבש

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
כיכר דבש ותפוחים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 12 מנות-תבנית אינגליש קייק 30*11

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1.5 כוסות קמח
  • 0.5 כפית אבקת אפיה
  • 0.5 כפית סודה לשתיה
  • 0.25 כפית מלח
  • 2 כפיות קינמון
  • 0.5 כפית ציפורן טחון
  • 100 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • 0.5 כוס דבש
  • 0.5 כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 0.5 כפית תמצית וניל
  • 0.5 כוס קפה או תה פושר
  • 2 כפות רום
  • 2 תפוחים מזן חמוץ, קלופים, ללא הליבה, חתוכים לקוביות

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית אינגליש קייק, או מרפדים בנייר אפיה.
2. בקערה גדולה, מניחים את הקמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, מלח, קינמון וציפורן ומערבבים היטב. יוצרים גומה במרכז ולתוכה יוצקים את החמאה המומסת, דבש, סוכר, ביצה, וניל, קפה (או תה) ורום. בעזרת מטרפה או מיקסר ידני מערבלים היטב לתערובת אחידה.
3. מקפלים את קוביות תפוחי העץ לתערובת ויוצקים לתבנית. אופים עד שהעוגה אפויה וקפיצית למגע, 60-75 דקות. מניחים להתקרר בתבנית כ-10 דקות לפני שהופכים על רשת להמשך צינון.
דרג: