כיכר גבינות וירקות

מנת ירקות וגבינות מושלמת לכל אירוח

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: עינת לב-ארי, דיאטנית קלינית

דרג:
כיכר גבינות וירקות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: מנות 3

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 חצילים פרוסים לאורכם לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 פלפלים אדומים
  • 2 גביעים (500 גרם) גבינת תנובה 5%
  • 1 חבילה (500 גרם) גבינת כנען 5% מסדרת השף הלבן
  • 3 שיני שום כתושות
  • עלי ריחן (בזיליקום) טריים
  • פפריקה
  • מלח

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מסדרים את פרוסות החצילים בתבנית אפיה בשכבה אחת ומושחים במעט שמן זית. אופים כ-10 דקות או עד שמזהיב.
2. בתבנית אחרת מניחים את הפלפלים וקולים אותם כ-20 דקות, עד שקליפתם נחרכת. קולפים, חוצים לאורך, מוציאים את הגרעינים וחותכים לרצועות עבות.
3. מערבבים את הגבינות עם מלח ושום ומניחים במסננת דקה מעל קערה כדי שיגירו מעט מהנוזלים.
4. מחלקים את תערובת הגבינות לשניים ומתבלים אחת מהתערובות בפפריקה.
5. מרפדים תבנית כיכר (מוארכת, כמו לעוגה אנגלית) ביריעה גדולה של ניילון נצמד ומותירים שוליים רחבים ממנו מעבר לסף התבנית.
6. מסדרים בתחתית התבנית שכבת פרוסות חצילים, מניחים מעליהם שכבה של פלפלים, מעליהם שכבת גבינה לבנה, עליה שכבת עלי ריחן ומעליה גבינה מתובלת בפפריקה. מסיימים בשכבת פלפלים ובשכבת חצילים, מרימים את שולי הניילון ומהדקים היטב. מצננים היטב במקרר.

דרג: