כיכר בצק עלים ממולאת תרד וגבינות

כיכר בצק עלים ממולאת תרד וגבינות

מאת: עורך השף לבן

דרג:
כיכר בצק עלים ממולאת תרד וגבינות
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: תבנית ככר בגודל 25X10 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 350 גרם בצק עלים
  • למלית
  • 60 גרם חמאת
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים
  • 600 גרם תרד שטוף וקצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כף קמח
  • 1/2 מכל שמנת להקצפה
  • 250 גרם בולגרית מפוררת
  • 150 גרם קשקבל מגוררת
  • לבירוש: 1 ביצה טרופה
  • להגשה: 2-3 גביעי יוגורט לבן

אופן הכנה:

1. ממיסים במחבת חמאה ושמן מוסיפים בצל ותרד ומטגנים עד שלא ישארו נוזלים במחבת. מתבלים במלח ופלפל מוסיפים קמח ובוחשים. מוסיפים שמנת ובוחשים חצי דקה נוספת , מסירים מהאש, מוסיפים את הגבינות ומערבבים.
2. מחממים תנור לחום בינוני ( 190 צ. ), מחלקים את הבצק לשני שליש ושליש. מרדדים את שני שליש הבצק לעלה מלבני מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות ומסירים את עודף הבצק.
3. משטחים את המלית בתבנית, מרדדים את הבצק הנותר לעלה מלבני באורך 27 ס"מ ורוחב 11 ס"מ מניחים על המלית. מהדקים את שולי שני העלים, עושים בעלה בעליון 6 חתכים רוחביים ומורחים בביצה טרופה.
4. אופים כ- 40 דקות על המדף התחתון של התנור עד להזהבה. מגישים חם עם יופלה לבן צונן.
דרג: