כיכרות גבינה וברוקולי

מאפה טעים שדורש מעט מאוד עבודה: ממרח עגבניות מיובשות, גבינת שמנת עם פלפל חלפיניו ומיני ברוקולי במעטפת של בצק שמרים חמאה שלא צריך ללוש ולא צריך לרדד

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
כיכרות גבינה וברוקולי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: שתי כיכרות באורך 24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 250 גרם מיני ברוקולי "סנפרוסט"
  • 1 חבילה (600 גרם) בצק שמרים עלים חמאה "מעדנות" מופשר
  • ביצה טרופה
  • 6 כפות ממרח עגבניות מיובשות "אוליביה"
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת "נפוליאון" 24% עם פלפל חלפיניו
  • לעיטור (לא הכרחי):
  • פתיתי צ'ילי או שאטה
  • 3-2 כפות גבינה קשה ("צהובה") מגוררת

אופן הכנה:

אופן ההכנה: 1. מוציאים את הברוקולי מהמקפיא ומשהים להפשרה בטמפרטורת החדר לכשעה. מרפדים תבנית אפייה שטוחה גדולה בנייר אפייה.
2. פותחים את גליל הבצק על משטח העבודה כשהוא מונח על הניילון. בסכין חדה מחלקים את עלה הבצק לשני ריבועים שווים - גוזרים גם את הניילון שמתחת לעלה הבצק.
3. מברישים את השוליים, הצדדים ואת השוליים המרוחקים של כל ריבוע בצק בביצה טרופה. מורחים על כל עלה 3 כפות ממרח עגבניות - משאירים שוליים נקיים ברוחב 3 ס"מ בשלושת הצדדים המוברשים בביצה. מחלקים את הגבינה בין ריבועי הבצק ומורחים אותה על ממרח העגבניות. מסדרים חצי מכמות הברוקולי בפס צר על השליש האמצעי של כל ריבוע.
4. מקפלים את השליש התחתון של הבצק (המרוח בגבינה) מעל פס הברוקולי - נעזרים בניילון להרים את עלה הבצק. מקפלים את השוליים הצדדיים הנקיים פנימה כדי לסגור את המלית מהצדדים. בעזרת הניילון מרימים את שני השלישים המקופלים של עלה הבצק ומקפלים אותם על השליש השלישי הריק. מהדקים ומדביקים את הבצק בשני הקצוות, ומעבירים את כיכרות הבצק לתבנית בזהירות. מכסים בניילון ומשהים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בתכנית חום עליון-תחתון; 170 מעלות בתכנית טורבו). מברישים את הכיכרות בביצה טרופה. בסכין חדה עושים 2 חתכים אלכסוניים לרוחב כל כיכר. מעטרים בפתיתי צ'ילי ובגבינה מגוררת.
6. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 30 דקות, עד שהכיכרות תפוחות ושחומות. מצננים 30 דקות לפני החיתוך וההגשה.

 


דרג: