כוסיות מרנג במילוי קרם שוקולד לבן ורוטב פירות יער

טריו מתיקות שעל הבסיס מופקד המרנג באמצע קרם שוקולד ומלמעלה הרוטב פירות יער,קינוח שתמיד אוהבים ובמיוחד הילדים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
כוסיות מרנג במילוי קרם שוקולד לבן ורוטב פירות יער
שף חובבן - בינוני \ חלבי

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למרנג:
  • 2 חלבונים
  • 50 גרם סוכר
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • לקרם:
  • 1 מיכל שמנת עמידה לקצפת 38% שומן של "השף הלבן"
  • 125 גרם שוקולד לבן
  • לרוטב:
  • 150 גרם תערובת פירות יער (קפוא או טרי)
  • מעט גרד לימון
  • 40 גרם סוכר
  • 20 מ"ל מים
  • 20 מ"ל יין אדום או ליקר דובדבנים

אופן הכנה:

1. הכנת מרנג: מחממים תנור ל- 100 מעלות, עדיף במצב טורבו.
2.מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר ואת אבקת הסוכר עד שהקצף נוקשה.
3.בעזרת שקית זילוף מעצבים עיגולים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעליהם יוצרים חישוקים ליצירת כוסות המרנג, הכוסיות מוכנות אחרי שהתקשו ומשמיעות צליל חלול.
4.להכנת קרם שוקולד: בסיר על אש קטנה שמים גם את השמנת וגם את השוקולד, שבור לקוביות. מערבבים מדי פעם עד שהשוקולד נמס והתערובת סמיכה. מצננים מעט ומכניסים למקרר לכמה שעות לפחות.
5.להכנת הרוטב: שמים בסיר פירות יערבכמות נדיבה מגרדים לימון, 20 גרם מהסוכר,המים והיין.
6.מבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב בערך 10 דקות. מוסיפים את מה שנשאר מהסוכר וממשיכים לבשל עד שהוא נמס והרוטב סמיך.
7.מסיימים את הקרם: את הקרם המקורר פשוט מקציפים במהירות גבוהה עד שמרקמו קצפתי וקשה.
5. אחרי שהכוסיות יצאו מהתנור וצוננו לחלוטין, מזליפים לתוכן את הקרם בשקית זילוף או בכף. שופכים רוטב מלמעלה בכמות נדיבה, יחד עם הפירות.
דרג: