כוסות שוקולד בשני צבעים בניחוח קפה

קינוח נפלא המשלב טעמי שוקולד וקפה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
כוסות שוקולד בשני צבעים בניחוח קפה
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 5

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 150 גרם שוקולד מריר, שבור לטבליות
  • 150 גרם שוקולד חלב, שבור לטבליות
  • 1 כף קפה נמס
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 32% שומן מסדרת השף הלבן
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 2 שקיות ג'לטין (14 גרם)
  • ¼ כוס מים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני מחממים יחד תוך כדי ערבוב שוקולד מריר, קפה נמס ומיכל שמנת לבישול עד להמסת השוקולד. בסיר בינוני נוסף מחממים יחד תוך כדי ערבוב שוקולד חלב ומיכל שמנת לבישול עד להמסת השוקולד. מסירים מהלהבה ומצננים כ-15 דקות לטמפרטורת החדר. מערבבים בכוס קטנה ג'לטין ומים ומחממים במיקרוגל כ-20 שניות או עד להעלמת כל הגושים. מוסיפים מחצית מהג'לטין לכל סיר תוך כדי ערבוב מהיר.
2. יוצקים את תערובת השוקולד המריר לתחתית הכוסות ומעבירים למקרר ל-20 דקות או עד שהשוקולד מתייצב בכוס. את תערובת שוקולד החלב מצננים בסיר לטמפרטורת החדר ויוצקים מעל תערובת השוקולד המריר שבכוסות לאחר שהתייצב במקרר. מעבירים למקרר לחצי שעה.
3. בקערת מערבל מקציפים במהירות גבוהה את השמנת להקצפה עם שתי שקיות סוכר וניל עד לקבלת קצפת יציבה. מזלפים מעל שכבת שוקולד החלב. מגישים מיד או שומרים במקרר עד להגשה.
דרג: