כוסות מרנג במילוי מוס שוקולד ותותים

קינוח אישי מרהיב

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אבי שליסל \

צילום: ירדן שליסל \

עיצוב: ירדן שליסל

דרג:
כוסות מרנג במילוי מוס שוקולד ותותים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 15 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למרנג
  • 6 חלבונים
  • 2 כוסות סוכר (400 גרם )
  • למוס שוקולד
  • 250 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 2 מיכלי שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת השף הלבן
  • 2 כפות ברנדי או רום
  • 1 שקית ג’לטין
  • 1 כוס סוכר
  • תותים לקישוט

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
המרנג- יום קודם:
1. מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף "קשה" ומבריק .
2. מזלפים על תבנית עם ניר אפיה לצורת כוסות ואופים בתנור שחומם מראש ל 50-60 מעלות ל 12 שעות .

להכנת המוס:
1. ממיסים את השוקולד כ 2 דקות במיקרוגל ומערבבים לקבלת מרקם אחיד .
2. מקציפים את השמנת עם הסוכר עד להקצפה מלאה.
3. ממיסים את הג’לטין עם 1/2 כוס מים ומחממים. מוסיפים לשוקולד.
4. מוסיפים את הברנדי לשוקולד.
5. מקפלים את הקצפת לשוקולד תוך השוואת טמפרטורות ומצננים היטב עד להגשה.
6. בהגשה מזלפים ממוס השוקולד מקשטים בתותים ומגישים .

אפשר להגיש עם רוטב תותים העשוי ממחית תותים בתוספת אבקת סוכר .
דרג: