כוכבים מטוגנים לחנוכה.

30 כוכבים.חנוכה.בצק,שמן,אבקת סוכר,ריבה,מתכון איטלקי פשוט ומהיר להכנה של חטיפי בצק מטוגנים ופריכים.

מאת: מירב גביש

דרג:
כוכבים מטוגנים לחנוכה.
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ פרווה

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10

סוג תבנית / כלי: חותכן בצורת כוכב

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חותכן בצורת כוכב
  • 300 גר' קמח
  • 2 ביצים גדולות
  • 30 גר' חמאה בטמפ' חדר
  • 60 גר' סוכר
  • גרידת לימון או תפוז
  • רבע כפית מלח
  • 3 כפות חלב
  • 1 כפית רום, ברנדי או תמצית וניל
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • -
  • 1 ליטר שמן לטיגון
  • 200 גר' אבקת סוכר לקישוט
  • רוטב שוקולד להגשה:
  • 250 גר' שוקולד חלב או מריר, 300 מיל' שמנת מתוקה

אופן הכנה:

1. שמים בקערת מיקסר קמח, מלח, סוכר, אבקת אפייה וגרידת תפוז. מערבבים. 2. מוסיפים ביצים, חמאה, רום וחלב. לשים 5-3 דק' במיקסר (אפשר גם ביד). 3. מכסים את הבצק במגבת ונותנים לו לנוח כחצי שעה. (כמעט ולא תופח). 4. מקמחים קלות משטח. 5. מרדדים את הבצק הכי דק שאפשר - לעובי 2 מ"מ. (אפשר גם במכונת פסטה). 6. חותכים לכוכבים. 7. מטגנים בשמן עד שמזהיב. בערך דקה מכל צד. זה מתנפח (החלק הכי כיפי). 8. מניחים על נייר סופג ומפזרים הרבה הרבה אבקת סוכר. מגישים חם. 9. רוטב שוקולד להגשה: מכינים רוטב שוקולד: שמים בקערה שוקולד חתוך לריבועים. מחממים בסיר שמנת מתוקה לסף רתיחה. מוזגים את השמנת על גבי השוקולד. מחכים 2 דק׳. מערבבים לאחידות. עוד משהו קטן אפשר להכין את הכוכבים עם בצק של סופגניות. רק אל תשכחו לרדד דק. חג אורים שמח! תהנו. באהבה מגבישס. נכתב ע"י מירב גביש - גביש www.gavisious.com instagram: gavisious

דרג: