כדורי שמרים ממולאים בגבינות

כדורי בצק פריכים מולאים בגבינות, המתכון האידיאלי לחג השבועות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
כדורי שמרים ממולאים בגבינות
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 14 מנות / תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 4 כוסות קמח
  • 30 גרם שמרי שמרית או 11 גרם שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 150 גרם חמאת תנובה מרוככת
  • 3 ביצים טרופות
  • כוס חלב תנובה פושר
  • 2 כפות שמן זית
  • למלית:
  • 1 גביע גבינה בולגרית פיראוס מגוררת
  • 200 גרם גבינת קולאז’ קצ’קבל מגוררת
  • 1 גביע גבינת נפוליאון בטעם זיתים 30%
  • 100 גרם פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
  • 4 כפות זיתים שחורים קצוצים
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1 ביצה
  • לציפוי:
  • 100 גרם חמאת תנובה מומסת
  • ¾ כוס שומשום שחור או קצח
  • ¾ כוס שומשום לבן

אופן הכנה:

1. שמים את כל מרכיבי הבצק, פרט לחמאה ולמלח, בקערת מערבל עם וו לישה. לשים 3 דקות במהירות נמוכה. מוסיפים את המלח והחמאה ולשים עוד 5 דקות. מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. לשים את הבצק פעם נוספת ומתפיחים פעם שנייה, מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-14 כדורים שווים. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית. משטחים כל כדור לעלה עגול בקוטר 12 ס"מ, מניחים במרכז מעט מהמלית, אוספים את השוליים מעל המלית וסוגרים לכדור. באותו אופן ממלאים את שאר כדורי הבצק.
3. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות, מגלגלים את הכדורים בחמאה מומסת: 7 כדורים מגלגלים בשומשום לבן, 7 כדורים מגלגלים בשומשום שחור או קצח. מסדרים את כדורי הבצק בתבנית, לסירוגין כדור מצופה בשומשום לבן וכדור מצופה בשומשום שחור או קצח, אופים במשך 35 דקות עד שהמאפה מזהיב. מגישים בטמפרטורת החדר.
 
דרג: