כדורי שוקולד חגיגיים

אין ילד שיסרב לכדור שוקולד טעים וצבעוני! ליטל ארזי, השפית שלנו, משתפת אותנו במתכון הסודי שלה לכדורים הממכרים.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שפית ליטל ארזי \

צילום: שפית ליטל ארזי \

עיצוב: שפית ליטל ארזי

דרג:
כדורי שוקולד חגיגיים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 40 כדורים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מצרכים ל-40 כדורים:
  • עוגת שוקולד קוטר 20 (מתכון של עוגת השוקולד הכי פשוטה שיש לכם יתאים פה, אם בוחרים מתכון פרווה, ניתן להחליף את כמות השמנת המתוקה בחלב קוקוס)
  • 150 גרם שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 350 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 40 מקלות לסוכריות (להשיג בחנויות מתמחות)
  • מגוון צבעי סוכריות
  • 40 מנג'טים

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. הכנת הגנאש- לתוך קערה לשבור 150 גרם שוקולד. להרתיח את השמנת ולשפוך מעל השוקולד. להמתין 2 דקות ולערבב עד שהתערובת חלקה.
2. בקערה עמוקה לפורר את העוגה ולהוסיף את הגנאש בהדרגה עד שנוצרת תערובת אחידה. התערובת מוכנה כאשר ניתן ליצור כדורים והתערובת לא מתפרקת. ייתכן ולא יהיה צורך להשתמש בכל הגנאש, תלוי במתכון העוגה.
3. ליצור מהתערובת כדורים במשקל 15 גרם לכדור ולהכניס לקירור לכ-30 דקות.
4. להמיס את יתרת השוקולד על "בן מארי". להוסיף את השמן ולערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5. להוציא את הכדורים מהמקרר, לטבול את הקצה של כל מקל בשוקולד המומס, ולהחדיר למרכז הכדור. כשמסיימים עם כל הכדורים, להכניס לקירור לכ-15 דקות . לשמור על השוקולד המומס מעל הבן מארי בשביל שישמור על החום.
6. להוציא את הכדורים מהמקרר ובעזרת המקל לטבול כל כדור בשוקולד, להקיש במקל על שולי הקערה עד שכל השוקולד המיותר ירד. לקשט בסוכריות. להניח בתוך מנג'טים ולהניח לשוקולד להתייבש.
דרג: