כדורי פרומעז בטמפורה

מושלם לאירוח

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
כדורי פרומעז בטמפורה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 30 כדורים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 גלילי גבינת עיזים "פרומעז"
  • לטמפורה:
  • 350 מ”ל בירה לבנה
  • 1 ביצה
  • מיץ וקליפה מלימון אחד
  • 1+ 1/4 כוסות קמח
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי
  • שמן עמוק לטיגון

אופן הכנה:

1. מכינים כדורי פרומעז: חותכים את הגבינה לפרוסות בעובי של כ-1 ס”מ, נועצים שיפוד במרכז (כמו סוכרייה על מקל) ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
2. מכינים טמפורה: מערבבים בירה עם ביצה ולימון לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ותבלינים תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת סמיכה במרקם של שמנת.
3. מטגנים: מחממים שמן לטיגון עמוק.
4. טובלים כל פרוסת גבינה בטמפורה עם השיפוד ומטגנים דקה-שתיים או עד לקבלת צבע זהוב. מניחים על נייר סופג לדקה, מסובבים קלות על השיפוד ומגישים.
הגבינה בעלת הטעם המיוחד מתקבלת רכה ונימוחה בזכות הטיגון, שגם מעניק למעטפת מרקם פריך במיוחד.
דרג: