כדורי נפוליאון בציפוי שוקולד

קשה להאמין כמה קל ופשוט להכין את ה"בונבונים" היפים האלה. מערבבים גבינת שמנת ופירורי עוגיות לתערובת, מגלגלים כדורים, וטובלים בשוקולד

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
כדורי נפוליאון בציפוי שוקולד
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 20 כדורים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 גביע (225 גרם) גבינת "נפוליאון" 25% בטעם טבעי
  • 1 כף חמאת בוטנים
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 300 גרם עוגיות שוקולד־צ'יפס טחונות דק (אפשר להחליף בעוגיות פריכות אחרות)
  • 200 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 1 כף שמן (עדיף חמניות או תירס)
  • פירורי שוקולד לבן לעיטור

אופן הכנה:

1. בקערה גדולה טורפים יחד גבינת נפוליאון, חמאת בוטנים ואבקת סוכר. מוסיפים את פירורי העוגיות, ומערבבים בכף לתערובת אחידה.
2. מודדים כפות מהתערובת (משתמשים בכף מידה), ומגלגלים לכדורים חלקים. מסדרים את הכדורים במגש, מכסים ומקררים במשך שעתיים לפחות (או מכניסים את הכדורים למקפיא למשך כשעה). 
3. ממסים את השוקולד מעל אדים או במיקרוגל. מוסיפים לו את השמן, ומערבבים היטב לתערובת חלקה ומבריקה. מעבירים את השוקולד המומס לכוס. מרפדים מגש בנייר אפייה. מניחים כדור על מזלג, וטובלים בשוקולד המומס. מנערים את עודפי השוקולד, מניחים את הכדור במגש המרופד, וזורים מעט פירורי שוקולד לבן על חלקו העליון. מצפים את שאר הכדורים באותה דרך. 
4. מחזירים את הכדורים המצופים למקרר עד שציפוי השוקולד יתקשה. מפרידים את הכדורים מהנייר בזהירות, ומסדרים בעטרות נייר קטנות. שומרים במקרר בקופסה סגורה היטב.
 
דרג: