כדורי ירקות קריספיים

כדורוני ירקות לנשנוש בריא. מומלץ להגיש עם מטבלים וגבינות

מאת: חן מירון

דרג:
כדורי  ירקות קריספיים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן עבודה: 15 דקות

כמות מנות: 8 כדורים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 350 גרם לקט ירקות קפואים, מבושלים וקצוצים(כדי לחסוך בעבודה אפשר להעביר את הירקות הקטנים ישירות לקערת העבודה ולקצוץ רק את הירקות הגדולים על מנת שיהיה קל להכין את הכדורים והירקות לא יהיו עבים מדי.)
  • מלח+פלפל לתיבול לפי הטעם
  • ביצה
  • 2 כפות קמח רגיל
  • שומשום/פירורי לחם
  • שמן לטיגון

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. שמים בקערה את הירקות ומתבלים במלח ופלפל.
2. מוסיפים ביצה ומערבבים היטב.
3. מוסיפים קמח ומערבבים עד קבלת תערובת מעט דביקה.
4. מכינים בצד צלחת עם פירורי לחם/שומשום/שניהם.
5. מרטיבים רק מעט את הידיים ויוצרים כדורים.
6. מגלגלים כל כדור בפירורי הלחם או השומשום.
שימו לב! צריך להיעזר טוב בשתי הידיים גם כשמגלגלים... הכדורים מאוד עדינים וקל מאוד לפרק אותם.
8. מטגנים במחבת עד שהכדור כולו משחים וקשה מכל הדפנות.
כדור מוכן כאשר אפשר להזיז אותו ולהרימו מבלי שיתפרק. (בערך חצי שעה טיגון)
9. מעבירים לנייר סופג.
אם מגישים מיד-מצננים רק מעט ומגישים אותם פושרים.
אם לא מגישים מיד-שומרים בכלי אטום במקרר. כשרוצים לאכול מחממים מעט במיקרוגל.


 
דרג: