כדורי הודו ועוף ברוטב עגבניות

כדורי הודו ועוף טעימים ברוטב עגבניות ממכר

מאת: חגית ענית

דרג:
כדורי הודו ועוף ברוטב עגבניות
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: מנות 8

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם בשר הודו טחון
  • 500 גרם בשר עוף טחון
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 שיני שום מרוסקות
  • 1 קישוא גדול מגורר גס
  • 2 קופסאות של רסק עגבניות (200 גרם כל אחת)
  • עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף אבקת מרק נמס
  • 3 עלי דפנה
  • 2 כוסות מים
  • פלפל
  • פפריקה חריפה לפי הטעם
  • מלח

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה מערבבים את הבשרים הטחונים עם מחצית הבצל והשום.
2. מוסיפים את הקישוא המגורר ומערבבים היטב עם 3 כפות מרסק העגבניות, התבלינים והפטרוזיליה.
3. בסיר גדול ולא גבוה משחימים בשתי כפות שמן את הבצל והשום הנותרים. אחר כך מוסיפים את רסק העגבניות ומתבלים. כאשר הרוטב מסמיך מעט מוסיפים את המים, את אבקת המרק ועלי הדפנה.
4. יוצרים מהבשר כדורים קטנים ומבשלים ברוטב כשעה על אש קטנה.

דרג: