כדורי גבינה עטופים בבד שרויים בשמן זית וזיתים

נשנושי גבינה מושרים בעגבניות וזיתים, מנה קלילה ליד היין

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
כדורי גבינה עטופים בבד שרויים בשמן זית וזיתים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 15 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 225 גרם גבינת נפוליאון בטעם שום שמיר
  • 200 גרם גבינת קולאז’ קצ’קבל מגוררת דק
  • 150 גרם גבינת קולאז’ פרובלונה מגוררת דק
  • 200 גרם גבינת פטה פיראוס מגוררת דק
  • 100 גרם גבינת קולאז’ רוקפור מגוררת דק
  • 100 גרם חמאת תנובה רכה
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • 4 כפות עירית קצוצה
  • 1 כף גדושה זעתר
  • 4 כפות זיתים שחורים קצוצים
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 20 יחידות בד כותנה או בד גזה חתוכים לריבועים בגודל 15X15 ס"מ
  • להשריה:
  • שמן זית לכיסוי כדורי הגבינה
  • 100 גרם זיתים שחורים מצומקים
  • 1/2  כוס עגבניות מיובשות
  • עשבי תיבול טריים כמו: טימין, מיורן, רוזמרין

אופן הכנה:

1. שמים בקערה את כל המצרכים לכדורי גבינה ומערבבים לתערובת חלקה. שומרים במקרר למשך מספר שעות. בעזרת ידיים משומנות צרים 20 כדורים שווים, שמים כל כדור על פיסת בד כותנה או בד גזה, צוררים לצרור וקושרים בחוט משיחה.
2. מסדרים את צרורות הגבינה בכלי נאה ורחב בשכבה אחת, מכסים בשמן זית מפזרים מסביב זיתים, עגבניות מיובשות ועשבי תיבול. מגישים לאחר יממה.
 

דרג: