כדורי גבינה בבצק תפוחי אדמה

תוספת טעימה ויוצאת דופן לשולחן החג או שולחן ארוחת הערב

מאת: חנה ארז

דרג:
כדורי גבינה בבצק תפוחי אדמה
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 20 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • תפוח אדמה בינוני מקולף ומבושל במי מלח
  • קמח לבן
  • 1 ביצה
  • קורט סוכר
  • גבינת צאן קשה
  • צרור בזיליקום
  • פלפל לבן
  • מלח
  • 100 גר' חמאה
  • 100 גרם פירורי לחם
  • 50 גרם אגוזי מלך טחונים גס

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. מקלפים וחותכים קוביות את פתוח האדמה ומבשלים במים עד שמתרכך מאוד.
2. מסננים את המים וכשעדיין חם מועכים תוך כדי הוספת קמח. ממשיכים למעוך עד שמתקרר קצת מוספים את הביצה וממשיכים להוסיף קמח עד שנהיה בצק לא דביק. לשים ומגלגלים לכדור. מניחים בצד מכוסה.
3. מערבבים בקערה את הגבינה יחד עם עשבי טיבול קצוצים (או שמיר או בזיליקום) , מתבלים בקורט מלח (תלוי סוג הגבינה) ומוסיפים פלפל לבן.
4. חותכים מכדור הבצק גוש בגודל של כדור פינגפונג מגלגלים ויוצרים גומחה בכדור הקטן מוסיפים כפית מהמילוי ומגלגלים חזרה לכדור, מניחים על תבנית מקומחת. כשמסיימים מכניסים למקפיא לחצי שעה בערך.
5. מחממים מים בסיר מספיק גדול שכל הכדורים יכנסו, מוסיפים קורט מלח. כשהמים רותחים מכניסים את הכדורים ומבשלים בתוספת של 10 דק לאחר שהכדורים צפו.
6. בזמן השכדורים מתבשלים ממיסים במחבת חמאה וקולים כשלוש דקות את פירורי הלחם והאגוזים הטחונים (אפשר להוסיף פלפל גרוס למי שאוהב חריפות)
7. את הכדורים המוכנים מערבבים בתערבות שבמחבת ומגישים עם סלט ירוק ליד, בתארבון!!
8. מוציאים באמצעות כף מסננת ומניחים

דרג: