כדורי בשר באורז לימוני

למה ללכלך המון סירים אם אפשר להכין מנה העיקרית ותוספת במחבת אחת? מגישים לשולחן בתוך המחבת, מוסיפים קערה של סלט ויש לכם ארוחה נפלאה.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
כדורי בשר באורז לימוני
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כוס (200 גרם) אורז בסמטי
  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • ½1 כוסות עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1 כוס עלי נענע קצוצים
  • קליפה מגוררת ומיץ מלימון אחד גדול
  • ¼ כפית אבקת אפייה
  • 1 כף סובין שיבולת־שועל
  • 1 ביצה גדולה
  • ½ כפית כמון טחון
  • מלח ופלפל
  • ½ כפית סוכר
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כוס בצל קצוץ מוקפא "סנפרוסט"
  • 2 שיני שום קצוצות

אופן הכנה:


1. שוטפים היטב את האורז ושורים במים למשך 10 דקות.

2. מכינים את כדורי הבשר. מערבבים יחד בשר, ½ כוס פטרוזיליה קצוצה דק, ¼ כוס נענע קצוצה דק, חצי מכמות קליפת הלימון, אבקת אפייה, סובין וביצה ומתבלים בכמון, במלח, בפלפל ובסוכר. לשים היטב וצרים מהתערובת 16 כדורים קטנים.

3. מחממים את השמן במחבת עמוקה בעלת ציפוי מונע הדבקות בקוטר 26-24 ס"מ. מטגנים את כדורי הבשר בשמן החם במשך כ־5 דקות עד שהם משחימים מכל עבריהם. מוציאים את כדורי הבשר לצלחת.

4. מוסיפים למחבת את הבצל ומטגנים תוך ערבוב עד שהוא מצהיב. מוסיפים את השום ומטגנים 30 שניות נוספות. מוסיפים אורז מסונן ומטגנים עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את קליפת הלימון הנותרת, ½ כוס פטרוזיליה ו־¼ כוס נענע ויוצקים פנימה 2 כוסות (500 מ"ל) מים רותחים. מתבלים בנדיבות במלח ובפלפל ומערבבים. מרתיחים עד שהמים יורדים עד גובה פני האורז. משקיעים את כדורי הבשר באורז עד חצי גובהם. מערבבים את מיץ הלימון עם ½ כוס (125 מ"ל) נוספת של מים רותחים ויוצקים על האורז ועל כדורי הבשר. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 20 דקות. מסירים את המכסה, מקפיצים קצת את האורז במזלג, זורים למעלה את הפטרוזיליה ואת הנענע הנותרות ומגישים.



דרג: