כדורי אורז מטוגנים ממולאים בגבינת קולאז’ קצ’קבל וזיתים

אורז בצורה שונה ומגוונת? הנה מתכון מפתיע

מאת: מנהל שף לבן

דרג:
כדורי אורז מטוגנים ממולאים בגבינת קולאז’ קצ’קבל וזיתים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10-20 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 25 גרם חמאת תנובה
  • 1 כוס אורז עגול
  • 3 כוסות מים רותחים
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1-2 ביצים
  • 100 גרם קולאז’ מסוג קצ’קבל חתוכה לקוביות
  • 50 גרם זיתים ירוקים קצוצים
  • 2 ביצים
  • פירורי לחם
  • שמן לטיגון עמוק

אופן הכנה:


1. ממיסים בסיר כבד את החמאה ומטגנים את האורז דקה, מוסיפים לסיר חצי כוס מים רותחים ולאחר שהם נספגים מוסיפים חצי כוס נוספת, כך שכל כמות המים נספגת, מתבלים במלח ובפלפל ומצננים.
2. מעבירים את האורז לקערה מוסיפים ביצה ומערבבים. אם האורז מתקבל יבש מדי מוסיפים ביצה נוספת. צרים מהתערובת כדורים קטנים וצרים חור בכל כדור. ממלאים את החורים בקוביות קולאז’ קצ’קבל ומעט זיתים. סוגרים היטב ומניחים בתבנית משומנת, שומרים במקרר עד שהכדורים יתקשו.
3. מחממים שמן לטיגון עמוק, טורפים 2 ביצים בצלחת עמוקה ומפזרים את פירורי הלחם בצלחת אחרת. טובלים את הכדורים בביצים ובפירורי הלחם ומטגנים את הכדורים עד שיזהיבו , מגישים חם.

דרג: