כבד צלוי בדבש ותפוחים בנגיעת ג'ינג'ר

מנה מושלמת וטעימה שלא תרצו להפסיק לאכול

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
כבד צלוי בדבש ותפוחים בנגיעת ג'ינג'ר
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: מנות 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 400 גרם כבד עוף טרי או מופשר ומסונן
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל סגול בינוני קצוץ מעט גס
  • 1 ענף טרגון שלם טרי
  • 2 כפות דבש
  • 2 שיני שום קצוצות
  • פלפל לבן גרוס
  • 1 כפית שטוחה של ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 2 תפוחים
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 1+1/2 כוסות יין לבן

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. קולפים את התפוחים עם קולפן ירקות, מוציאים את הליבה והשורש בעזרת תפוחן וחותכים לקוביות בינוניות. מעבירים לקערה עם מים ומיץ מחצי לימון סחוט.
2. מנקים את הכבד ומכשירים, מחממים 2 כפות שמן זית וצולים את הכבד משני צידיו לצליה עדינה ומצננים מעל צלחת רחבה. חוצים את הכבדים.
3. צולים ב-2 כפות שמן זית את הבצל הסגול וענף הטרגון, כשמתחיל לקבל גוון כהה מוסיפים את השום הקצוץ ו-2 קורט פלפל לבן גרוס. צולים לעוד כמה דקות.
4. מוסיפים את הג'ינג'ר הקצוץ והדבש ומערבבים קלות.
5. מוסיפים התפוחים ומערבבים קלות ל-2 דקות.
6. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים כ-5-8 דקות מעל חום לא גבוה תוך ערבוב קל מדי פעם, לריכוך התפוחים ולצמצום קל של הרוטב.
7. מוסיפים את הכבד הצלוי מההכשרה ומבשלים לעוד 5 דקות תוך ערבוב קל.
8. מגישים מיד חם בעיטור של ענף טרגון כקישוט מעל.
דרג: