כבדי עוף בריבת בצל עם צימוקים, טימין וחזה אווז מעושן

מנה מושלמת לאירוח: כבדי עוף בריבת בצל "אוליביה" עם צימוקים, טימין וחזה אווז מעושן

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
כבדי עוף בריבת בצל עם צימוקים, טימין וחזה אווז מעושן
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: מנות 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם כבדי עוף
  • 15 ס"מ של שורש כרישה
  • 2 כפות צימוקים כהים קטנים
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1/2 כוס קוביות לא גדולות של חזה אווז מעושן
  • 1 כפית עלי טימין טרי
  • פלפל שחור גרוס
  • ריבת בצל של "אוליביה"

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מנקים היטב את הכבד וחותכים למנות.
2. פורסים את הכרישה לטבעות אלכסוניות ודקות.
3. מחממים במחבת 2 כפות שמן זית וצולים את הכרישה הפרוסה עם הצימוקים הכהים תוך הקפצה קלה וערבוב. מקציפים עד לקבלת צבע שחום ומצננים בצד.
4. במחבת רחבה מחממים 2 כפות שמן קנולה וכף שמן זית. מוסיפים את חזה האווז המעושן ומתבלים בטימין וקורט פלפל שחור גרוס.
5. צולים את הכבד מראש על פי הנהוג ומניחים את כבדי העוף מעל חזה האווז בשכבה אחידה. צולים משני הצדדים.
6. מוסיפים מעל הכבד חצי כוס של ריבת הבצל - כשכבה אחת, מכסים וצולים לעוד דקה עד שתיים בשביל ספיחת טעמים וסיום הצלייה.
7. מעטרים כל מנה מעל בכף של כרישה צלויה ומגישים חם.

דרג: